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2024.10.31
エポキシコーティングの性能を引き出すには?
ナノマテリアルのイノベーション:腐食防止のための表面工学のパラダイムシフト
Innovations in nanomaterials: A paradigm shift in surface engineering for corrosion mitigation
2024.10.31
血圧へのカプサイシンの作用機序
カプサイシン前処理は視床下部室傍核のAMPK/Akt/Nrf2経路を緩和することにより、塩分感受性高血圧を軽減させる
Capsaicin pretreatment attenuates salt-sensitive hypertension by alleviating AMPK/Akt/Nrf2 pathway in hypothalamic paraventricular nucleus
2024.10.31
金ナノ粒子でホウレンソウを強くする
ホウレンソウにおける塩分ストレス応答の調節因子としての植物加工された金ナノ粒子:酸化還元恒常性、生化学的および生理学的適応への影響
Phytofabricated gold nanoparticles as modulators of salt stress responses in spinach: implications for redox homeostasis, biochemical and physiological adaptation
2024.10.31
塩に強いトマト品種の見極め
塩分ストレス下におけるトマト種子の発芽に及ぼすアミノ酸、有機酸、植物ホルモンの影響の解明
Revealing the effects of amino acid, organic acid, and phytohormones on the germination of tomato seeds under salinity stress
2024.10.31
カリウムを多く摂ると・・・
血圧低下に対するナトリウム減少とカリウム増加の寄与が食塩代替物と脳卒中研究で観察された
The contribution of sodium reduction and potassium increase to the blood pressure lowering observed in the Salt Substitute and Stroke Study
2024.10.31
高塩分摂取とHIV感染、グリコカリックス(細胞表面を覆う糖蛋白質)への影響
食塩感受性高血圧での高塩分摂取とHIV感染による内皮グリコカリックス脱落
High salt intake and HIV infection on endothelial glycocalyx shedding in salt-sensitive hypertension
2024.10.31
ドーパミンでトマトの耐塩性改善
外因性ドーパミンは、酸化ストレスを緩和し、植物ホルモンを調節することにより、トマト苗の塩分ストレスの影響を緩和する
Exogenous dopamine mitigates the effects of salinity stress in tomato seedlings by alleviating the oxidative stress and regulating phytohormones
2024.09.30
ゴチュジャン、抗高血圧に効果
韓国の伝統的な発酵食品、ゴチュジャンは、塩分が多いにもかかわらず、SDラットにおいてレニン‐アンギオテンシン‐アルドステロン系の調節により抗高血圧効果を発揮する
A traditional Korean fermented food, Gochujang exerts anti-hypertensive effects, regardless of its high salt content by regulating renin-angiotensin-aldosterone system in SD rats
2024.09.30
食塩感受性高血圧の予防には?
食塩感受性高血圧の発症における腸内微生物の役割と運動の予防効果の可能性
The role of gut microbiota in the development of salt-sensitive hypertension and the possible preventive effect of exercise
2024.09.30
再結晶化で医薬品塩を作る
ゼロ廃棄物概念による加工塩からの医薬品塩生産における再結晶化法の有効性研究
Effectiveness study of recrystallisation method in pharmaceutical salt production from processed salt with zero waste concept
2024.08.30
中国の減塩事情
中国における食塩消費に関する知識と実践:全国代表横断調査からの知見
Knowledge and practices related to salt consumption in China: findings from a national representative cross-sectional survey
2024.08.30
通常の塩をカリウム富化塩に置き換えるためには?
現在のナトリウムとカリウムの生産が、カリウム富化塩の使用への世界的な切り替えをサポートする可能性:机上調査研究
The potential for current sodium and potassium production to support a global switch to the use of potassium-enriched salt: a desktop research study
2024.08.30
代替塩と頭痛に関する調査
頭痛の頻度と重症度に対する代替塩の影響: 20,995人の参加者を対象としたSSaSSクラスター無作為化比較試験の結果
The effect of salt substitution on frequency and severity of headache: results from the SSaSS cluster-randomised controlled trial of 20,995 participants
2024.07.31
食品科学-塩をゆっくり放出する油滴を作る
脂肪結晶「シェル」安定化油中水型エマルションからの塩化ナトリウムの放出に及ぼす加工条件の影響
Effects of processing conditions on the release of sodium chloride from fat crystal `shell’ stabilised water-in-oil emulsions
2024.07.31
味と風味に関わる塩加減
チキンスープの味とフレーバー関連化合物に及ぼす食塩添加量の違いによる影響
Effect of different salt additions on the taste and flavor-related compounds in chicken soup
2024.07.31
代替塩-味を維持するカリウムの割合
カリウムが豊富な低ナトリウム塩代替品と食塩の比較:南アフリカの成人における味覚検査と視覚検査の結果
Comparing a range of potassium-enriched low sodium salt substitutes to common salt: Results of taste and visual tests in South African adults
2024.06.28
塩摂取量変化の影響
健康な妊娠高血圧女性の血漿サイトカインに関する塩摂取量の短期的な変化の影響
Effect of short-term changes in salt intake on plasma cytokines in women with healthy and hypertensive pregnancies
2024.06.28
加工方法と塩味
高温処理は調理された塩漬け豚ロース肉ではなく、生の塩漬け豚ロース肉で塩味の知覚と感覚的な受容性を向上させるー塩味とうま味に影響を与える
High-pressure processing enhances saltiness perception and sensory acceptability of raw but not of cooked cured pork loins-leveraging salty and umami taste
2024.06.28
塩摂取量変化の影響
ナトリウムに対する赤血球グリコカリックス感受性は、女性の血圧の塩分感受性と関連しているが、男性では関連していない
Erythrocyte glycocalyx sensitivity to sodium is associated with salt sensitivity of blood pressure in women but not men
2024.06.28
塩耐性作物
塩ストレス下におけるジャガイモにおけるStCPD遺伝子過剰発現の生理学的応答とトランスクリプトーム解析
Physiological responses and transcriptomic analysis of StCPD gene overexpression in potato under salt stresses
2024.06.28
塩の保存効果
塩化ナトリウムと塩化カリウムが31種類の乳酸菌とその共培養に及ぼす影響のハイスループット特性評価
High-throughput characterization of the effect of sodium chloride and potassium chloride on 31 lactic acid bacteria and their co-cultures
2024.06.28
塩の味覚
マウスTMC4は食塩の塩化物呈味検出に関与する
Mouse TMC4 is involved in the detection of chloride taste of salts
2024.05.31
環境
層状複水酸化物皮膜の層間空間の構造的特徴と動的挙動
Structural features and dynamic behaviour of the interlayer space of layered double hydroxide coatings
2024.05.31
海水資源
膜蒸留による結晶化性能と海水淡水化水からの資源回収のための結晶特性
Performance of membrane distillation assisted crystallization and crystal characteristics for resource recovery from desalination brine
2024.05.31
塩分摂取
フィリピンの大学生の塩分摂取量を減らすための食事性塩分摂取量の評価と在宅介入のパイロットテスト
Assessing Dietary Salt Intake and Pilot-Testing a Home-Based Intervention to Lower Salt Intake Among Filipino College Students
2024.05.31
塩感受性高血圧
MAPK経路を阻害すると、塩感受性高血圧によって誘発される駆出率が維持され、心不全が改善する
Inhibiting the MAPK pathway improves heart failure with preserved ejection fraction induced by salt-sensitive hypertension
2024.05.31
塩感受性高血圧
高血圧症ラットの脳における皮質神経変性変化の素因
Predisposition to cortical neurodegenerative changes in brains of hypertension prone rats
2024.05.31
低ナトリウム血症
リセット浸透圧スタットを合併した難治性低ナトリウム血症:症例報告
Intractable hyponatremia complicated by a reset osmostat: a case report
2024.05.31
食品保存
塩水中での寒冷ショックによる気絶・屠殺:ニジマスの魚類ストレス、死後変化、製品品質への影響
Stunning/slaughtering by cold shock in saline water: Effects on fish stress, post-mortem changes, and product quality in rainbow trout
2024.05.31
食品保存
乳酸菌GMH2およびGMH3の各種塩濃度での増殖速度と抗菌活性
The growth rate and antibacterial activity of lactic acid bacteria GMH2 and GMH3 in various salt concentration
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