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2024.05.31
塩分摂取
フィリピンの大学生の塩分摂取量を減らすための食事性塩分摂取量の評価と在宅介入のパイロットテスト
Assessing Dietary Salt Intake and Pilot-Testing a Home-Based Intervention to Lower Salt Intake Among Filipino College Students
2024.05.31
塩感受性高血圧
MAPK経路を阻害すると、塩感受性高血圧によって誘発される駆出率が維持され、心不全が改善する
Inhibiting the MAPK pathway improves heart failure with preserved ejection fraction induced by salt-sensitive hypertension
2024.05.31
塩感受性高血圧
高血圧症ラットの脳における皮質神経変性変化の素因
Predisposition to cortical neurodegenerative changes in brains of hypertension prone rats
2024.05.31
低ナトリウム血症
リセット浸透圧スタットを合併した難治性低ナトリウム血症:症例報告
Intractable hyponatremia complicated by a reset osmostat: a case report
2024.05.31
食品保存
塩水中での寒冷ショックによる気絶・屠殺:ニジマスの魚類ストレス、死後変化、製品品質への影響
Stunning/slaughtering by cold shock in saline water: Effects on fish stress, post-mortem changes, and product quality in rainbow trout
2024.05.31
食品保存
乳酸菌GMH2およびGMH3の各種塩濃度での増殖速度と抗菌活性
The growth rate and antibacterial activity of lactic acid bacteria GMH2 and GMH3 in various salt concentration
2024.05.31
食品加工
カルシウムハイドロキシアパタイト(HAp)を添加した魚のすり身ゲルのゲル化特性
Gelling characteristics of fish surimi gel added with calcium hydroxyapatite (HAp)
2024.05.31
塩と植物
Phragmites karka(セイタカヨシ)からのナノ粒子の合成と最適化により、トマトの成長と塩分回復力が向上
Synthesis and optimization of nanoparticles from Phragmites karka improves tomato growth and salinity resilience
2024.04.30
海水の利用
中国政府規制下における海水淡水化の参入障壁と三者進化ゲーム解析
Entry barriers and tripartite evolutionary game analysis of seawater desalination under the government regulation in China
2024.04.30
塩の結晶化
マイクロ流体デバイスにおけるエマルジョン結晶化によるNaCl球状粒子の連続生成
Continuous Production of NaCl Spherical Particles via Emulsion Crystallization in Microfluidic Devices
2024.04.30
融雪
徐放性融氷・融雪マイクロ表面材料の特性
Characteristics of slow-release ice and snow melting micro-surfacing materials
2024.04.30
塩の生理
アントシアニンは、交感神経系の活動亢進を抑制することにより、高塩分誘発性高血圧を弱める
Anthocyanin attenuates high salt-induced hypertension via inhibiting the hyperactivity of the sympathetic nervous system
2024.04.30
塩と食品・栄養
高タンパクパスタ製造のためのHermetia illucensおよびBombyx moriからの塩溶性タンパク質抽出物
Salt-soluble protein extracts from Hermetia illucens and Bombyx mori for high protein pasta production
2024.04.30
塩と食品・栄養
サンフィアは新しい塩になり得るのか?英国の海岸線で採取されたサンフィアの可能性を理解する
Can samphire be the new salt? Understanding the potential of samphire harvested from the UK coastline
2024.04.30
塩と植物
緑豆の生育を改善するための塩分耐性内生菌の可能性を探る [Vigna radiata (L.) Wilczek]
Probing the potential of salinity-tolerant endophytic bacteria to improve the growth of mungbean [Vigna radiata (L.) Wilczek]
2024.04.30
塩と植物
Gerbera jamesoniiの3品種に対する塩濃度の影響
Effect of Salt Concentration on Three Cultivars of Gerbera jamesonii
2024.04.30
塩と植物
適度なNaCl塩分によるピーマンの栄養価の向上
Enhancing the nutritional value of sweet bell pepper through moderate NaCl salinity
2024.04.30
塩と植物
塩ストレストマト苗における外因性硫化水素の生理学的、形態学的および生化学的応答
Physiological, Morphological and Biochemical Responses of Exogenous Hydrogen Sulfide in Salt-Stressed Tomato Seedlings
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