研究情報
Research information

研究情報

2024.05.31
食品加工
カルシウムハイドロキシアパタイト(HAp)を添加した魚のすり身ゲルのゲル化特性
Gelling characteristics of fish surimi gel added with calcium hydroxyapatite (HAp)
2024.05.31
塩と植物
Phragmites karka(セイタカヨシ)からのナノ粒子の合成と最適化により、トマトの成長と塩分回復力が向上
Synthesis and optimization of nanoparticles from Phragmites karka improves tomato growth and salinity resilience
2024.04.30
海水の利用
中国政府規制下における海水淡水化の参入障壁と三者進化ゲーム解析
Entry barriers and tripartite evolutionary game analysis of seawater desalination under the government regulation in China
2024.04.30
塩の結晶化
マイクロ流体デバイスにおけるエマルジョン結晶化によるNaCl球状粒子の連続生成
Continuous Production of NaCl Spherical Particles via Emulsion Crystallization in Microfluidic Devices
2024.04.30
融雪
徐放性融氷・融雪マイクロ表面材料の特性
Characteristics of slow-release ice and snow melting micro-surfacing materials
2024.04.30
塩の生理
アントシアニンは、交感神経系の活動亢進を抑制することにより、高塩分誘発性高血圧を弱める
Anthocyanin attenuates high salt-induced hypertension via inhibiting the hyperactivity of the sympathetic nervous system
2024.04.30
塩と食品・栄養
高タンパクパスタ製造のためのHermetia illucensおよびBombyx moriからの塩溶性タンパク質抽出物
Salt-soluble protein extracts from Hermetia illucens and Bombyx mori for high protein pasta production
2024.04.30
塩と食品・栄養
サンフィアは新しい塩になり得るのか?英国の海岸線で採取されたサンフィアの可能性を理解する
Can samphire be the new salt? Understanding the potential of samphire harvested from the UK coastline
2024.04.30
塩と植物
緑豆の生育を改善するための塩分耐性内生菌の可能性を探る [Vigna radiata (L.) Wilczek]
Probing the potential of salinity-tolerant endophytic bacteria to improve the growth of mungbean [Vigna radiata (L.) Wilczek]
2024.04.30
塩と植物
Gerbera jamesoniiの3品種に対する塩濃度の影響
Effect of Salt Concentration on Three Cultivars of Gerbera jamesonii
2024.04.30
塩と植物
適度なNaCl塩分によるピーマンの栄養価の向上
Enhancing the nutritional value of sweet bell pepper through moderate NaCl salinity
2024.04.30
塩と植物
塩ストレストマト苗における外因性硫化水素の生理学的、形態学的および生化学的応答
Physiological, Morphological and Biochemical Responses of Exogenous Hydrogen Sulfide in Salt-Stressed Tomato Seedlings